Grön bakgrund

Städtips och miljövänlig rengöring

Städtips och fiffiga städråd för miljövänlig rengöring med Seventh Generation

Städtips

Det är roligare att städa om du vet vad du ska göra. En bra idé är därför att först besluta dig för om det är en snabb-, ibland- eller storstädning du ska ta dig för. Vårt första städtips är om snabbstädning.

Städtips 1. Snabbstädning:

  1. Plocka undan det som är framme som skor, leksaker och kläder. Det viktiga vid en snabbstädning är inte hur det ser ut i skåpen där sakerna hamnar, utan att det ser trevligt ut i rummet.

  2. Gör en snabbmoppning av golvet och torka av diskbänken.

  3. Spraya Seventh Generation Free & Clear Badrumsspray på toaletten samt handfatet och torka sedan av. Byt handdukar.

  4. Lägg papperna på skrivbordet i högar, stoppa pennorna i pennhållare eller mugg och torka bort damm och kafferingar.

  5. Öppna fönstren och vädra. Avsluta snabbstädningen genom att piffa upp hemmet med exempelvis nyinköpta blommor och tända ljus.

Det var några enkla städtips för snabbstädning! Det var inte så svårt va? Vi har också flera städtips för ibland- och storstädning.

Städtips för storstädning finner du här ➔ Om ni är en familj på fyra personer och alla håller ordning på sina saker kan hela veckostädningen bli avklarad på fem timmar. Det är inte så farligt, bara dryga timmen per person om alla hjälper till, vilket alla förstås gör i ett hushåll.

Städtips 2. Smarta knep för miljövänlig rengöring

Vissa ställen har en tendens att lätt bli smutsiga. Här nedan följer några fiffiga städråd för köket och duschen.

Städtips för köket

Köksskåpens ovansida: Det mest effektiva för köksskåpens ovansida är diskmedel med en diskborste, svamp, skrapa eller disktrasa. Papper smular sig bara och är dessutom mindre miljövänligt.

Mikrovågsugnen och kylskåpet: Mikron hålls fräsch och är lätt att rengöra miljövänligt genom citron. Lägg helt enkelt några skivor citron i en skål med vatten och kör i en halv minut före du torkar ur. Citronen hjälper vattenångan att lösa upp smutsen och gör dessutom att det luktar fräschare. För en mer grundlig miljövänlig rengöring rekommenderar vi Seventh Generation diskmedel. För utsidan av mikron passar Seventh Generation allrengöringsspray bra. Låt gärna allrengöringen verka lite innan du torkar bort.

Spisen: Miljövänlig rengöring av spisen är inte så svårt, använd bara en diskborste och Seventh Generation växtbaserat diskmedel. Ett städtips med klassisk husmorskaraktär är att rengöra spisen med bikarbonat och ättika. Börja med att strö bakpulver på spisen och häll sedan på lite ättika. Låt det verka en stund före du torkar av med vatten och diskmedel. Torka sedan torrt och njut av det skinande blanka resultatet!

Städtips för duschen

Fogarna i duschen: Ett till städtips för miljövänlig rengöring är att blanda lika delar bikarbonat och potatismjöl. Tillsätt därefter en liten skvätt vatten så du får en pasta. Smeta på pastan på fogarna och låt det stå över natten. Spola av!